Author

Vilija

Date

2016-12-13 05:00:00

Gurmaniškasis Paryžius

Nesame tie, kurie maloniems gurmaniškiems potyriams plačiai atveriame pinigines. Esame tie, kurie turi daug kantrybės ieškoti vietos, kuri būtų mūsų kišenei ir į kurią norėtųsi grįžti dar ir dar. Būna, kad nerandame. Tuomet su malonumu kemšame prancūzišką batoną ant Sacré-Cœur Basilica laiptų su nuostabia Paryžiaus panorama prieš akis arba su(si)rengiame prancūziško sūrio ir vyno degustaciją viename iš daugelio Paryžiaus parkelių. O kartais randame. Ir tada grįžtame į tą vietą dar ir dar. Į kai kurias vietas- net po kelerių metų.

Tokią vietą radome ir Paryžiuje. Pirmą kartą ją radome netikėtai. Antrą kartą, po kelerių metų, ją vėl radome genami savo nuojautos ir prisiminimų – nežinojome net adreso. Dar daugiau: sunku patikėti, bet šios vietos nėra net Tripadvisor! Ir visai gali būti, kad tai viena iš priežasčių, kodėl ši vieta tokia populiari tarp vietinių ir tokių, kaip mes – netikėtai užklydusių “best value” ieškotojų. Ta vieta – Le Saint Gervais Café.

https://www.facebook.com/pages/Le-Saint-Gervais/158791467479119

Jautienos tartaras, kurį čia ragavome – geriausias ever. Crème brulle – taip pat. Jei netyčia likimas nublokš į Paryžių trečią kartą – vėl čia ateisime. Galbūt ir kažką iš jūsų sutiksime.. ☺

P.s. Jau norėjau čia tašką dėti, bet... Turiu prisipažinti. Yra dar viena vieta Paryžiuje, į kurią grįžome po kelerių metų. Iš serijos "best value", mėgstantiems moliuskus - Cafe Bruant. Šikart su Tripadvisoriumi turime sutikti - "Best Moules and Frites in Montmartre". Gal net in Paris..🙂

https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187147-d2460611-r217541358-Cafe_Bruant-Paris_Ile_de_France.html

More:

#france #paris