Author

Vilija

Date

2017-04-01 05:00:00

La Paradeta: jūrų gėrybės kiekvieno skoniui

Suderinti savaitgalio išvyką su gurmaniška vakariene – ne pati prasčiausia mintis. Blogiau yra tai, kad vietų su kuo geriausiai atsiliepimais internete yra tiek daug, kad kartais nuleidi rankas ir nusprendi atsiduoti likimo valiai. Ir kartais tai nebūna pati prasčiausia mintis.

Su Barselona buvo kitaip. Restoraną "La Paradeta", kaip puikią vietą paragauti jūros gėrybių, nusižiūrėjome dar Lietuvoje.

Sunku tai pavadinti restoranu. Išvertus iš kataloniečių kalbos, La Paradeta reiškia „turgaus prekystalį“, ir tai gana tikslu: įėjęs pamatai prekystalį su ant ledukų sukrautomis jūrų gėrybėmis – krabai, krevetės, moliuskai, žuvys ir t.t. ir pan. Kitapus prekystalio tau šypsosi darbuotojas, vikriais judesiais sveriantis ir į lėkštę dedantis tavo pasirinktas jūrų gėrybes – kalbėti čia nereikia, užtenka pirštu baksnoti.🙂 Galiausiai dar pasirenki paruošimo būdą, ir, gavęs savo čekiuką su užsakymo numeriuku, sėdi prie stalelio. Laukti. Nors interjeras labai kuklus ir net kažkiek valgykliškas, laukimas neprailgsta – visai smagu gurkšnoti vyną ir stebėti greitai besisukančius virtuvės darbuotojus, čirškinančius, gruzdinancius, grilinančius ir kitais būdais ruošiančius tau vakarienę. Svarbu nepražiopsoti ispaniškai šūktelto tavo užsakymo numerio. 🙂

Šiandien restoranų yra net 7 (http://www.laparadeta.com). Mes lankėmės El Born.

Beje. Nepatingėkite pažiūrėti į atidarymo valandas (pvz., El Born dirba nuo 13-16, o vakare atsidaro tik 20 val.) ir ateiti bent pusvalandį iki atidarymo. Vieną kartą patingėję tai padaryti, likome nieko nepešę – eilė gatvėje išsirikiavusi būna tokia, kad alkanais pilvais joje stovėti gali neužtekti kantrybės. O bent kartą užsukti ir paragauti tikrai verta. ☺

P.s. visas procesas NUO IKI - nuotraukose 😉

More:

#spain #barcelona